Een ontmoetingsplek voor alle leeftijden in Brouwhuis

28 Nov

tiener1-jpg-large

Kinderen en tieners komen vaak bij het Tienerhuis om zowel te skaten, steppen of skateboarden als elkaar te ontmoeten. Dankzij ervaren vrijwilligers nemen ze deel aan activiteiten speciaal ontwikkeld voor de tieners; zoals zumba en fotografie. Tennissen, tafeltennis, biljarten, darten en film kijken staan altijd bove aan de lijstjes van de jongens. Senioren nemen ook deel aan de activiteiten in het tienerhuis; iedere woensdagochtend spelen ouderen rummikub, maken mooie kaarten, sjoelen en drinken gezellig en kopje koffie of thee.

Stichting Tienerhuis en Skatepark Helmond ligt strategisch aan Rivierensingel 752 te Brouwhuis. Dichtbij het station van Brouwhuis is het voor iedereen bereikbaar. Voor de inwoners van Brouwhuis en Rijpelberg, maar ook voor de inwoners van de andere wijken van Helmond, is het voor alle leeftijden een leuke ontmoetingsplek.

Het skatepark bij het tienerhuis in Brouwhuis, foto; facebook

Tienerhuis en Skatepark Helmond is meer dan alleen maar een ontmoetingsplek. Het is sinds vier jaren  een leerbedrijf. “Twee studenten sociaal-culturele-werkvakken van het Summa College lopen stage bij het Tienerhuis en Skatepark”, zegt Ton Sauvé van het bestuur. De studenten worden door aan de stichting verbonden specialisten begeleid om ervaring op te doen met de omgang met kinderen, jeugdigen en senioren. Stichting Tienerhuis en Skatepark Helmond werkt ook samen met de wijkraad, de LEV-groep en de gemeente.

Ton Sauvé liet De Corridor weten dat er ook cursussen mindfulness en meditatie worden gegeven. Tijdens de winter heeft Stichting Tienerhuis en Skatepark Helmond ook verschillende activiteiten voor alle leeftijden op het programma staan, zoals leuke avonden voor jongens en meisjes. Ook zijn er speciale activiteiten voor senioren.

Speciale aandacht wordt ook aan de kinderen tussen 10 en 14 besteed. Iedere eerste vrijdag van de maand is er een disco voor deze kinderen, zoals de brochure van Stichting Tienerhuis en Skatepark Helmond vermeldt.

Beginnende skaters zijn volgens Ton ook welkom. Het Tienerhuis geeft skatelessen aan beginnende skaters. Skate benodigdheden zoals skates, waveboards en skateboards kunnen van het Tienerhuis geleend worden. Er worden ook voetbal-, basketbal-, dart-, tafelvoetbal- en hockeytrainingen gegeven. Daarvoor organiseert Stichting Tienerhuis en Skatepark Helmond ieder jaar in oktober en maart een open dag.

Deze projecten zijn volgens Ton Sauvé  een groot succes. De stichting kijkt al uit naar andere uitdagingen. “Wij zetten ons in voor meer open dagen, meer kinderen, meer stagiairs en meer samenwerking met de wijken”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s